Το συγκεκριμένο πιάτο είναι μία έμπνευση της στιγμής, η οποία μου ήρθε όταν είχα βαρεθεί την πεπατημένη της κόκκινης σάλτσας ως συνοδευτικό για το χοιρινό κρέας. Είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη και αποτελεί ιδανική λύση για ένα νόστιμο καθημερινό γεύμα.
Σημαντική σημείωση: Εννοείται ότι, εφόσον πρόκειται για έμπνευση, την ποσότητα των υλικών μπορεί να την αλλάξει κάποιος, ανάλογα με το ποια γεύση προτιμά.
Θα χρειαστούμε:
1/2 κιλού χοιρινή τηγανιά
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 μπύρα 330 ml
Το χυμό από 3 λεμόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
Λίγο Ζωμό Λαχανικών σε κόκκους
Λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι να καλύψει την επιφάνεια και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, ρίχνουμε αλάτι. Όταν αρχίσουν και γίνονται καφέ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σωταριστούν κι αυτά. Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα μπολ λίγο λάδι, το χυμό των λεμονιών και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας μέσα στο φαγητό και προσθέτουμε το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σβήνουμε με τη μπύρα. Αν δούμε ότι η σάλτσα μας δεν έχει δέσει καλά, μπορούμε πάντοτε να ρίξουμε λίγο αλεύρι μέσα σε νερό για να την πήξουμε. Δοκιμάζουμε ξανά αν θέλει κι άλλο αλάτι και σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.
Καλή όρεξη

Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας
Το συγκεκριμένο πιάτο είναι μία έμπνευση της στιγμής, η οποία μου ήρθε όταν είχα βαρεθεί την πεπατημένη της κόκκινης σάλτσας ως συνοδευτικό για το χοιρινό