Το χρονικό ενός ρολού ταμειακής μηχανής

0
39

Όπως ανάλυσα και σε προηγούμενο άρθρο  ο ΠΑΟΚ πλέον έχει δυναμώσει και έχει δυναμώσει πάρα πολύ.

Για τους οπαδούς των ομάδων της Αθήνας ο ΠΑΟΚ είναι κάτι που δεν μπορούν να το κατανοήσουν. Πώς γίνεται ρε παιδί μου με ομάδα με τόσους λίγους τίτλους να έχει τόσο πολύ λαό στο πλευρό της; Δεν το καταλαβαίνουν. Γι αυτό και για κάποιες αταξίες που έκαναν οι παλαιότεροι αλλά και οι νεότεροι στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ αποτελεί τον ορισμό του κακού στο μυαλό τους. Κάτι σαν τα απολίτιστα Ορκ στο Lord of the Rings. Τώρα ειδικά που η κατάσταση άλλαξε και ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε, όπως είπα και πριν, στο μυαλό τους οι συνοπαδοί μου είναι κάπως έτσι:

Ο ΠΑΟΚ όπως  ξέρουμε όλοι πριν λίγο καιρό αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο κόσμος είχε μαζευτεί από όλη την Ελλάδα, μαζί και εγώ που έφυγα σκαστός από την πρωτεύουσα, για να δούμε το ματς που, επιτέλους, θα εξευτελίζαμε το δαφνοστεφανομένο έφηβο. Μάλιστα την ώρα της διάθεσης των εισιτηρίων είχαμε για άλλη μια φορά ωραίες στιγμές ΠΑΟΚτσήδικης παράνοιας.

 

Αμ δε… η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε άλλα πλάνα… Τι κι αν εμείς στις καντίνες ήμασταν χαρούμενοι και ετοιμοπόλεμοι, τι κι αν η ομάδα σάρωνε τα πάντα στο πέρασμα της, τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς. ΈΝΑΣ βλαξ από τα επίσημα που δεν ήξερε να πετάει ένα ρολό ταμειακής μηχανής.

Ο Γκαρσία αρχικά χτύπησε στην κουκούλα…ε όχι… στο μάτι… ε όχι…. στα χείλια… ε όχι… στο κεφάλι…. ε όχι… Ε ΚΑΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!! Σημασία έχει ότι λαβώθηκε το παλικάρι. Όπως κι αν έχει ο δολοφόνος που παραλίγο να σκοτώσει το Γκαρσία πιάστηκε.

Εδώ θέλω να πω το εξής…. ΡΕ ΒΛΑΚΑ…. 30.000 ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ… Α ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ!!! ΒΛΑΚΑ Α ΒΛΑΚΑ!!!

Ο κυρ Σάββας μετά το δολοφονικό χτύπημα φωνάζει “Παίρνω την ομάδα και φεύγω”, ο Μιραλάς για άλλη μια φορά διδάσκει ήθος. 

Η ομάδα του έθνους μας… η Ολυμπιακάρα μας αρνείται για είκοσι λεπτά στο γιατρό του αγώνα να εξετάσει τον ετοιμοθάνατο προπονητή τους. Ο οποίος τελικά φεύγει από το γήπεδο σε βαν για το Διαβαλκανικό… το οποίο είναι χορηγός του Ολυμπιακού…τυχαίο; Δεν πάει δηλαδή σε δημόσιο νοσοκομείο όπως ορίζει ο νόμος.

Ο κόσμος, η ομάδα και η διοίκηση του ΠΑΟΚ βράζουν και τελικά η ομάδα του έθνους αποχωρεί από το γήπεδο.

Αυτά ήταν όμως μόνο η αρχή… γιατί ως γνωστών το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν παίζεται μόνο στα γήπεδα αλλά παίζεται και στα δικαστήρια. Στα δικαστήρια όπου η πρώτη απόφαση που βγαίνει ουσιαστικά διαλύει τον ΠΑΟΚ και είναι κόντρα σε κάθε λογική.

Αναλυτικά:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ .

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».

Το πώς βγήκε αυτή η απόφαση όλοι λίγο πολύ το ξέρουμε, δεν πάρθηκε υπ όψιν το αρχικό φύλλο αγώνα, ζητήθηκε από τον Αρετόπουλο συμπληρωματική έκθεση για την οποία οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ δεν είχαν ιδέα, δεν λύφθηκε υπ όψιν ότι ο Γκαρσία δεν ήταν καν δηλωμένος ως προπονητής του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ματς και χίλια 2 άλλα τα οποία λίγο πολύ τα έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες. Μετά από όλα αυτά ο ΠΑΟΚ καταθέτει αμέσως έφεση.

Εκεί που λέτε αρχίζει το γλέντι… γιατί τα απολίτιστα Ορκ που λέγαμε παραπάνω έχουν χορτάσει αδικία και μάλιστα όταν έχουν ακούσει χίλιες 2 παπάντζες ότι το ποδόσφαιρο φέτος έχει καθαρίσει δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Οι απαντήσεις είναι άμεσες, με εφόδους σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με διαμαρτυρία στις γραμμές του ΟΣΕ , με εισβολή σε ραδιόφωνο το οποίο εδώ και καιρό προκαλεί με τη στάση του εναντίον του ΠΑΟΚ, με αποκλεισμό του αεροδρομίου , με ρίψη φέιγ βολάν σε όλη τη Θεσσαλονίκη και με ντου στην Ερτ όπου ανακοίνωσαν και τις θέσεις τους:

Την ίδια στιγμή ανακοινώσεις υπέρ του ΠΑΟΚ βγάζουν και διάφοροι πολιτικοί οι οποίοι μυρίστηκαν ψηφαλάκια, όπως ο Τζιτζικώστας, ο Μπουτάρης, ο Μάρδας, ο Ζαγόρ, ο Καλαφάτης, ο Τριανταφυλλίδης και ο Αναστασιάδης.

Ταυτόχρονα ανακοινώσεις βγάζουν και οι παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ (1, 2), ο Χρήστος Παπανικολάου.

Επίσης ο ΤΑΠ ΠΑΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωση του:

 

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ, με μεγάλο αίσθημα δυσφορίας, αηδίας και εκπλήξεως, υποδέχτηκαν την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου, σχετικά με τα γεγονότα που δεν έγιναν ποτέ στο Γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Πιστεύαμε ότι κάτι έχει αλλάξει στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς πλανηθήκαμε!

Τελικά, η ανισονομία “ζει και βασιλεύει”!!!

Το “θέατρο σκιών” που παίχτηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου στο Γήπεδο της Τούμπας δικαιώθηκε! Οι 30.000 που πλήρωσαν εισιτήριο και πήγαν να δούνε ένα πρωτοκλασάτο ποδοσφαιρικό αγώνα αισθάνονται την κοροϊδία στο πετσί τους.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η σημερινή απροκάλυπτα άδικη απόφαση θα θεραπευθεί στο δεύτερο βαθμό. Ευχόμαστε το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά η αθλητική κοινωνία να μη γυρίσει στο 1969 με την περίφημη υπόθεση αρπαγής του Γιώργου Κούδα, που η Ελλάδα κινδύνεψε να χωριστεί στα δύο. Επειδή κανένας δεν το θέλει κάτι τέτοιο, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει το δίκιο, το οποίο σήμερα βγήκε «θιγμένο».

Και οι κρίνοντες… κρίνονται!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

…και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ επίσης:

«Ο ΠΑΟΚ έχει βιώσει την αδικία στο πετσί του αμέτρητες φορές. Από τις κλοπές της δεκαετίας του ’70 που στέρησαν τόσους τίτλους από την εκπληκτική ομάδα ποδοσφαίρου, μέχρι τα όσα και η ομάδα μπάσκετ βίωσε στη δεκαετία του ’90 με αποκορύφωμα τον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος το 1994, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και κορυφώνονται αυτές τις μέρες.

Είχαμε την εντύπωση ότι έχει επέλθει μία σημαντική αλλαγή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Για αυτό και αντιμετωπίζουμε με απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο όχι μόνο επιβράβευσε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον χώρο του αθλητισμού και ανήκουν σε άλλους χώρους του θεάματος, αλλά τιμώρησε την πιο κόσμια ατμόσφαιρα που υπήρξε ποτέ σε αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας.

Τελικά, το σύστημα που διαφεντεύει όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό δεν ξεριζώθηκε ακόμη. Υπάρχει και προσπαθεί να καταστρέψει οτιδήποτε κινείται προς μία διαφορετική και περισσότερο υγιή κατεύθυνση.

Μας αηδιάζει κυριολεκτικά η ιδέα και μόνο να κριθεί ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και μάλιστα με τόσο επαίσχυντο τρόπο. Για αυτό και ελπίζουμε ότι το λάθος και η κατάφωρη αδικία που συντελέστηκε σήμερα θα διορθωθεί σε δεύτερο βαθμό.

Συντασσόμαστε στο πλευρό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του κ. Ιβάν Σαββίδη στον αγώνα τους για ολοκληρωτική κάθαρση, συνυπογράφουμε κι εμείς την θέση του θεματοφύλακα του συλλόγου μας, του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και ενώνουμε τη φωνή μας με όλο τον κόσμο της ομάδας μας που σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, νιώθει την οργή να ξεχειλίζει.

Όσο μας πληγώνουν τόσο μας πωρώνουν…

ΚΑΕ ΠΑΟΚ».

…ενώ ανακοινώσεις εναντίον του ΠΑΟΚ βγάζει η ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Original 21και  o βουλευτής του Ποταμιού Μαυρωτάς.

Εκτός των παραπάνω βγαίνει στη φόρα και η έκθεση της δίκης που και το σκεπτικό της απόφασης εναντίον του ΠΑΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη οι πορείες ξεκινάνε και η φάση είναι:

Mε λίγα λόγια είχαμε τα παρακάτω:

Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως οι δράσεις του Πανελλήνιου στην Αθήνα και άλλων συνδέσμων σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, η απόφαση της έφεσης βγαίνει και το αποτέλεσμα είναι το εξής:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε  α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα (που αν τα ανέφερα θα έγραφα για 2 μήνες)… σήμερα το μενού έχει ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και οι συνοπαδοί μου στη Θεσσαλονίκη ανυπομονούν:

Καλή συνέχεια στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροKarntasia.gr – The Radio Show S02E15
Επόμενο άρθροKarntasia.gr – The Radio Show S02E16
Θυμάμαι τη Βαλαωρίτου - Συγγρού από τότε που είχε μόνο 2 μαγαζιά. Αυτό πιστεύω φτάνει... ΠΑΟΚ, Motorhead και κρέας. Καλησπέρα σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*