Ρολό κιμά με πατάτες φούρνου

0
112

Λένε χθες λοιπόν Pontikis και Javier Aporthito Castro ότι δεν προλαβαίνουν να ετοιμάσουν συνταγή και ότι θα πρέπει να γίνει κάτι για να μην αφήσουν τον κόσμο νηστικό. Γατάκια λέω θα σας σώσω εγώ. Θα δώσω συνταγάρα για να γουστάρει ο κόσμος. Μπέσα με λένε; Μπέσα τους λέω… Ε δεν πρόλαβα. Οπότε πάρτε την συνταγή σήμερα και δεν θέλω γκρίνιες… Τουλάχιστον για πρώτη φορά θα χορτάσετε…

Είναι ο τσάκαλος τώρα να ούμ και θέλει να εντυπωσιάσει το μωρό. Έλα όμως που τον έχει κόψει λόρδα όμως και θέλει να φάει τις μπιφτεκάρες του να γουστάρει. Αλλά δεν μπορεί να πετάξει τα μπιφτέκια στο μωρό πρέπει και λίγο να το εντυπωσιάσει.

Από την άλλη είναι η κοπελίτσα που ετοιμάζει φαι για τον γκόμενο αλλά θέλει λίγο να του το παίξει και μεγάλη νοικοκυρά-μαγείρισσα. Ναι αλλά ο τυπάς πεινάει οπότε πρέπει να έχει και μια μπρουταλιτέ το φαί. Λοιπόν σας έχω λύση…

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες

  • 6 μεσαίες πατάτες
  • Σκόνη για βοδινό μάρκας δικιάς σας επιλογής
  • Μουστάρδα
  • Μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Για το ρολό

  • 1 κιλό κιμά (μισό μοσχαρίσιο + μισό αρνίσιο ιδανικά)
  • 250 γραμμάρια φέτα ή γραβιέρα (your call)
  • Μανιτάρια φρέσκα μικρά (έλα αφήστε τις κονσέρβες ντροπή)
  • Μπέικον για τους μερακλήδες
  • Ένα αυγό
  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • Μαιντανό αν θέτε
  • 2 ντάκους μεγάλους
  • Μουστάρδα και κέτσαπ

Προετοιμασία για τις πατάτες

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβεται σε ροδέλες. Σε ένα σκέυος με βάθος κατά προτίμηση βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα. (Tip τσαλακώστε την πριν την στρώσετε θα κάτσει πολύ πιο εύκολα). Απλώνετε τις πατάτες στο σκεύος. Ρίχνετε extra πιπεράκι αν θέλετε να το κάνετε πιο spicy. Παίρνετε δύο νεροπότηρα. Τα γεμίζετε μέχρι την μέση και τα 2 με ζεστό νερό. Στο πρώτο ποτήρι ρίχνετε μια κουταλιά τις σούπας από τον μαγικό ζωμό και μια κουταλιά της σούπας μέλι, και ¼ του ποτηριού μουστάρδα. Στο δεύτερο ποτήρι ρίχνετε ¼ του ποτηριού μουστάρδα και ¼ του ποτηριού ελαιόλαδο. Παίρνετε την φραπεδιέρα και τα ανακατώνετε καλά καλά να γίνουν και τα δύο ομοιόμορφα μίγματα. Τα ρίχνετε μέσα στο σκεύος και βάζετε το σκεύος στο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω αντιστάσεις, θέτε και αέρα βάλτε και αέρα). Δεν χρειάζεται να προθερμάνετε.

Πάμε τώρα στο ρολό κιμά.

Τσιγαρίζετε το μπέικον (αν αποφασίσατε να βάλετε). Βάλτε στο μπλέντερ το καθαρισμένο κρεμμύδι και τους ντάκους λίγο βρεγμένους και σπασμένους σε κομμάτια (αν θέτε και μαϊντανό βάλτε και τον μαϊντανό μέσα). Αφού το αλέσετε τα ρίχνετε στον κιμά. Στον κιμά ρίχνετε το παραπάνω μίγμα, ένα αυγό λίγο αλάτι και πιπέρι και ένα φλιτζάνι λάδι. Με τα χέρια σας πλάστε τον κιμά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε μέρος του κιμά σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε κατά μήκος την γραβιέρα ή την φέτα, απλώστε τα μανιτάρια (προφανώς τα καθαρίσατε και τα ψιλοκόψατε πρώτα… δεν θα λέω τα αυτονόητα ρε ταγάρια)  και προσθέστε το μπέικον. Καλύψτε το με το υπόλοιπο κιμά έτσι ώστε να φτιάξετε ένα ρολό. Προσοχή αν βάλατε γραβιέρα σιγουρευτείτε ότι το κλείσατε καλά για να μην χυθεί έξω όταν λιώσει. Ετοιμάστε ένα μίγμα μουστάρδας και κέτσαπ και αλοίψτε το ρολό. Βάλτε το στον φούρνο με την προυπόθεση ότι έχει φτάσει τους 180 βαθμούς. Σε κανά μισάωρο – 40λεπτό θα είναι και τα 2 έτοιμα.

Πριν κόψετε το ρολό αφήστε το να κρυώσει λίγο ….. και ….. καλή όρεξη…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροGus G. - History in the making
Επόμενο άρθροKarntasia.gr – The Radio Show S01E16
Η ιστορία μου είναι απλή. Κλασσικός Σαλονικιός. Φραπεδούμπα, τσιτσί, μαλάμω, τσίπουρα, πέρδικες, σκυλάδικα, μπουγάτσες και πιτόγυρα. Όλα πάνε λάου λάου και χαλαρά, στην τελική "αν θε να 'ρθει θα 'ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει".

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*