Ξέρω ότι θα ακούσω κράξιμο που δεν έχει κρέας η συνταγή μου, αλλά στην τελική ποιος από σας ρε αλήτες δεν περιδρόμιασε νηστήσιμα χθες που ήταν Καθαρά Δευτέρα κι ας τρώει τις επόμενες 40 μέρες μόνο κρέας.
Η περίοδος της νηστείας είναι από τις αγαπημένες μου, γιατί ενώ δεν την τηρώ, είναι ευκαιρία πάντοτε για να ξαναφάω μερικά από τα αγαπημένα μου πιάτα. Ένα από αυτά είναι και το πιάτο που ακολουθεί, μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο.
Θα χρειαστούμε:
1 σουπιά κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 καλαμάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια κι αυτά
½ κιλό γαρίδα καθαρισμένη(η κατεψυγμένη σας κάνει)
1 πιπεριά πράσινη σε μικρά κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη σε μικρά κομμάτια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (υπάρχει πάντοτε χώρος και για 1 ξερό)
2 κούπες ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
Αλατοπίπερο
Λίγη Ρίγανη
Λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, μέχρι να αλλάξουν αρώματα. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα θαλασσινά και λίγο νερό και τα αφήνεις να πάρουν βράση για 20-30 λεπτά. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτεις το ρύζι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα αφήνεις για μερικά λεπτά να γίνουν ένα ενιαίο ριζότο, βάζεις κι ένα τσίπουρο από δίπλα και ξεκινάει η γενοκτονία.