Retro Gaming_3: Κινέζικες Κονσόλες Μαϊμού

0
269

Γεια χαρά, σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα μεγάλο κομμάτι της εφηβικής ηλικίας των ατόμων από 20 και πάνω. Σίγουρα στους περισσότερους κάποια στιγμή έπεσε στα χεριά σας μια κονσόλα από την χώρα του ρυζιού πιστό αντίγραφο γνωστής κονσόλας και με παρόμοιο όνομα και σχεδιασμό.

Οι εν λόγω κονσόλες συνήθως ήταν πιστά αντίγραφα κάποιας γνωστής κονσόλας, αρχικά του SEGA και του NINTENDO και αργότερα του Playstation, του XBOX ακόμη και του Wii. Άλλες φορές είχαν τον δικό τους σχεδιασμό όπως για παράδειγμα ένα πληκτρολόγιο με διάφορα χρώματα στα κουμπιά του. Μια κίτρινη κασέτα να κουμπώνει πάνω, 2 μοχλοί που μοιάζουν με του Playstation και ένα όπλο…. Εντάξει όχι αληθινό, ουσιαστικά ήταν και αυτό ένας τύπος μοχλού, το οποίο θα αναλύσουμε αργότερα τον λόγο ύπαρξής του. Τα ονόματά τους ήταν ότι ποιο αστείο υπάρχει με μεγάλη έμπνευση και ποικιλία όπως SUPER GAMER 1600 in 1 η άλλες φορές και όνομα της κονσόλας που αντέγραφαν παραποιημένο π.χ.: Polystation 1000 in 1. Ο αριθμός δίπλα στο όνομα δήλωνε το πόσα παιχνίδια έχει η κονσόλα στην ουσία όμως είχε το πολύ 10-15 και τα υπόλοιπα ήταν τα ίδια με άλλο όνομα η χαρισμένα για να είναι ποιο δύσκολα η ποιο εύκολα.

Το πακέτο συμπλήρωναν 3-4 καλώδια για ρεύμα και σύνδεση στην τηλεόραση, και εδώ θέλω να μείνω για λίγο. Πριν μπουν για τα καλά στην ζωή μας οι νέες κονσόλες με το HDMI η σύνδεση γινόταν με Scart η με ένα τριπλό καλώδιο με 3 χρωματιστούς ακροδέκτες (RCA), όμως παρότι υπήρχε θέση για αυτά τα καλώδια στην κονσόλα στο πακέτο υπήρχε ένα μαύρο καλώδιο στο οποίο η μια πλευρά ήταν σαν του κλασικού RCA και από την άλλη είχε ακροδέκτη κεραίας. Ουσιαστικά ο τρόπος που λειτουργούσε αντί να μπεις στο κλασικό AV πρόγραμμα έμπαινες στην αναζήτηση καναλιών και έβρισκες την συχνότητα που έπαιζε εικόνα της κονσόλας. Πολλές φορές μάλιστα η κονσόλα λειτουργούσε σαν κανονική κεραία.

Θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες για τα παιχνίδια των κινέζικων κονσολών αλλά θα μείνω στα ποιο δημοφιλή.
Super Mario bros: Το γνωστό παιχνίδι του Nintendo Entertainment System με τον Ιταλό υδραυλικό που προσπαθεί να σώσει την πριγκίπισσα από τον κακό δράκο το έβρισκες με το όνομα Super Marris η falcon Mario.
Galaxian:Ένα Space game από αυτές τις παιχνιδομηχανές με το κέρμα που έβρισκες σε ουφάδικα την 10ετια του 80.
Circus Charlie:Ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε για πολλές κονσόλες όπως το Commodore 64, σε αυτό είχες στον έλεγχό σου έναν κλόουν τον Τσάρλι και περνούσες από διάφορες δοκιμασίες για να τρελάνεις το κοινό του τσίρκου.
Duck Hunt: Ένα ακόμη παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το Nintendo Entertainment System και εδώ χρειαζόταν το όπλο που περιείχε η συσκευασία που αναφέραμε προηγουμένως, ουσιαστικά ήσουν ένας κυνηγός που πυροβολούσες πάπιες στην οθόνη της τηλεόρασης και ένας σκύλος μάζευε τα κουφάρια τους, τεχνολογία που ακόμη και τώρα δεν μπορώ να κατανοήσω.

Το 2016 μια κινέζικη εταιρία ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο για να κυκλοφορήσει μια κονσόλα που όπως ισχυρίζεται παίζει κανονικά όλα τα παιχνίδια των Playstation και Xbox. Ο έρανος όπως λένε πάει καλά και η κονσόλα είναι σχεδόν έτοιμη για κυκλοφορία, τώρα αν όντως γίνουν όλα αυτά που ισχυρίζονται και δεν είναι άλλη μια κονσόλα τύπου 3000 in 1 θα το δούμε στο μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροWorld of Warcraft: Όταν η Blizzard έχει κέφια
Επόμενο άρθροLineage 2
Διαχρονικά, 3 μεγάλες αγαπες εχω, τα γυραδικα, τον ασπρομαυρο δικεφαλο αετο και τα video games, οπότε δεν θα θεωρουσα τον εαυτο μου αποκλειστικά gamer. Αγαπημένα παιχνίδια το διαχρονικό Super Mario Bros και το Footbal Manager.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*