Γεια χαρά και χρόνια πολλά σε όλους. Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Άθεους, Κρεατοφάγους, Βίγκαν και Αρνιά αν μας διαβάζουν. Μετά την πανδαισία χοληστερίνης των τελευταίων ημερών (ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΛΕΜΕ), αποφάσισα να σας γράψω κάτι το εναλλακτικό. Κάτι λιγότερο βαρύ, για το οποίο πρέπει να πω ότι έχω φάει πολύ πόλεμο στο παρελθόν, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι δε λυγάω. Οι πραγματικά μερακλήδες θα το εκτιμήσετε, οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να τρέφεστε αποκλειστικά με μπέργκερ και πίτσα μαργαρίτα, αφού είστε μικρούληδες ακόμα και δεν είστε για εκλεπτυσμένες γεύσεις φαίνεται.
Σε ποιόν δεν αρέσει η Πίτσα αγαπητοί αναγνώστες; Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την πανδαισία γεύσης που απορρέει από κάθε μπουκιά αυτής της ιδιαίτερης γεύσης της κάθε ζύμης σε συνδυασμό με τα εκάστοτε υλικά που έχει πάνω αυτό το δώρο θεού στην ανθρωπότητα; Εδώ στα Καρντάσια, έχουμε αποδείξει την πίστη μας στο παρελθόν και αυτό θα κάνουμε και σήμερα. Κι επειδή δεν είμαστε τίποτε φλώροι να παίρνουμε έτοιμη ζύμη για πίτσα, σου έχω και τη δική μου συνταγή για ζύμη, την οποία και σου συστήνω ανεπιφυλάκτως.
Απομακρύνετε τα παιδιά από τους υπολογιστές σας, γιατί αυτή η συνταγή είναι για αρχόντους και όχι για λινάτσες.
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Λίγη Ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας Λάδι
6 κουταλιές της σούπας ζεστό(όχι βραστό!) νερό
Προετοιμασία της ζύμης:
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τα υλικά, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε στο κέντρο του αλευριού ένα κενό, όπου θα μπει το μπέικιν πάουντερ. Στα πλαϊνά ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη. Όταν τα ρίξουμε όλα και μόνο τότε ρίχνουμε και το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ζυμάρι. Αν δεν έχεις κατάλληλο πάγκο και πλάστη, καλή λύση είναι να την ανοίξεις κατευθείαν μέσα στο ταψί που θα κάνεις την πίτσα, αφού έχεις απλώσει λίγο λάδι σε ολόκληρη την επιφάνεια. Επίσης, σου προτείνω ανεπιφύλακτα μόλις την έχεις έτοιμη, να τη βάλεις να ψηθεί για κανένα δεκάλεπτο στους 180 βαθμούς, ούτως ώστε να μην έχεις ζητήματα με ωμές ζύμες και σου ξενερώσει τη ζωή.
Και ήρθε η ώρα για την Πίτσα:
Αφού έχεις ετοιμάσει τη ζύμη και έχεις συμμαζέψει και λίγο την κουζίνα σου που πρέπει να είναι λίγο σα την τουαλέτα του Eightball μετά από λάιβ ελληνικής μπλακ μέταλ μπάντας, ήρθε η ώρα να πάμε στο παρασύνθημα, στην ετοιμασία της ίδιας της πίτσας!
Θα χρειαστούμε:
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (ή κάποιο άλλο σχετικά ανάλατο τυρί, μη δοκιμάσεις κεφαλοτύρια κτλ, θα φρίξεις από το αλάτι)
12 φιλέτα αντσούγιας (μπορείς βέβαια να βάλεις παραπάνω, αλλά δε το προτείνω)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα κονκασέ
10 ελιές καθαρισμένες
Λίγη κάππαρη
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ζάχαρη
Βασιλικό
Εκτέλεση:
Απλώνεις τη μισή παρμεζάνα επάνω στη ζύμη που έχεις προψήσει και στη συνέχεια ρίχνεις τις ντομάτες μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό, απλώνοντάς τα σε όλη την επιφάνεια βέβαια. Ρίχνεις και το κρεμμύδι, τις ελιές και την κάππαρη και στη συνέχεια και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τελευταίες αφήνεις τις αντσούγιες τις οποίες τοποθετείς κυκλικά γύρω-γύρω. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, στους 200 βαθμούς.
Καλή όρεξη σε αυτούς που ξέρουν να τρώνε.

Πίτσα με Αντσούγιες
Γεια χαρά και χρόνια πολλά σε όλους. Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Άθεους, Κρεατοφάγους, Βίγκαν και Αρνιά αν μας διαβάζουν. Μετά την πανδαισία χοληστερίνης των τελευταίων ημερών (ΑΣΕ