Ξέρω ότι σας έχουμε καλομάθει με συνταγές σα τις μπριτζόλες του τρωκτικού την προηγούμενη βδομάδα εδώ στο Karntasia.gr αλλά σήμερα σας έχω κάτι σούπερ σπέσιαλ, αν και κάπως διαφορετικό από την πεπατημένη.
Σκεφτόμουν τι να γράψω και μετά λέω, άγιες μέρες έρχονται(25η, Πρωτομαγιά και Πάσχα, θυμίζω, άγιες μέρες είναι όσες έχουν φαί), ο κόσμος θα ξεχυθεί σε χωριά, εξοχικές κατοικίες και αυλές να ψήσει και να κατεβάσει κάνα κοπάδι ζωντανά, θα χρειαστεί ένα καλό συνοδευτικό. Η συγκεκριμένη πατατοσαλάτα έχει πάρει εδώ και χρόνια πάρα πολύ καλές κριτικές και είναι κατάλληλη για πάσης φύσεως κρεατικά. Είναι εύκολη και γρήγορη και θα σας αφήσει απόλυτα ευχαριστημένους.
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, κομμμένες σε μικρά κομμάτια
Κέτσαπ-Μουστάρδα-Μαγιονέζα(ο καθένας διαλέγει την ποσότητα, ανάλογα με το πώς προτιμάει τη σως)
2 κουταλιές της σούπας Λάδι
Λίγο Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε μικρά κομμάτια
Λίγη κάππαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, διαλύουμε με λίγο λάδι τον κύβο από ζωμό κοτόπουλο και μαρινάρουμε το κρεμμυδάκι με το μίγμα. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη γαβάθα, μαζί με το αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, το λάδι και το ξύδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο dressing. Προσθέτουμε στις πατάτες το αγγουράκι τουρσί, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την κάππαρη και το dressing. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να γίνει ένα ενιαίο πράγμα.
Καλή σας όρεξη.