Μπριτζόλα! Μπριτζόλες. Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Έχουν γεμίσει στομάχια και στομάχια. Λατρεία. Μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί η μπριζόλα. Αυτό το θείο δώρο μπορείς να το φτιάξεις με διάφορους τρόπους, στα κάρβουνα, στο φούρνο κτλ. Σήμερα θα την κάνουμε λίγο πιο περίεργη. Τηγανιτή με μέλι. Πολύ απλή συνταγή αλλά δίνει μια έτσι ωραία γεύση πιο ψαγμένη.
Υλικά:
- Μπριζόλες (όσες θες)
- Μέλι
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και από τις 2 πλευρές της μπριζόλας
- Βάζουμε τις μπριτζόλες στο τηγάνι με το λάδι και τις τηγανίζουμε
- Λίγο πριν γίνουν οι μπριζόλες όσο είναι ακόμα στο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε κάθε μεριά της μπριζόλας
- Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά
- Τρώμε
Η μπριζόλα μπορεί να συνδυαστεί με:
- Πουρέ
- Ρύζι
- Τηγανιτές πατάτες
- Μακαρόνια βίδες
- Πατάτες φούρνου
Αυτά δε θα κάτσω να σε εξηγήσω πως γίνονται. Για να μη νομίζεις φίλε μου ότι αυτή η συνταγή είναι καμιά ανατολίτικη τέχνη που θέλει να σαι Κινέζος μάγειρας για να την κάνεις, σε πληροφορώ ότι με την έμαθε η γιαγιά μου που είναι από ένα αρκουδοχώρι στα 942 μέτρα υψόμετρο στην Κοζάνη, την Κορυφή. Δοκίμασε λοιπόν αυτή τη συνταγή και να θυμάσαι, σαν της γιαγιάς μου δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά μπορεί να γίνουν το ίδιο καλές και καλύτερες σε σχέση με τις δικές μου.