Γεια χαρά σε όλους. Τα Μακαρόνια με Κιμά είναι ένα εύκολο, γρήγορο και εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο. Για εμένα προσωπικά είναι ένα είδος αμβροσίας, όπως είχαν κάποτε οι 12 θεοί του Ολύμπου. Νομίζω πως κι άλλοι πολλοί εκεί έξω μοιράζεστε την ίδια τρέλα με μένα, οπότε αυτή η καινούρια version του Κιμά για τα μακαρόνια θα σας αφήσει απόλυτα ευχαριστημένους. Πρόκειται για μια συνταγή που μου προτείνανε πρόσφατα, δοκιμάστηκε και καθιερώθηκε σε χρόνο dt.
ΥΛΙΚΑ:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
½ μήλο, καθαρισμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 κουτί χυμό ντομάτας
Λίγο λάδι
Αλάτι, Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
Κανέλα
Ζάχαρη
Λίγο φρέσκο βασιλικό ή αν δεν έχετε, ξηρό
2 σταγόνες Ταμπάσκο
Σημείωση: Το θυμάρι, η κανέλα, η ρίγανη, η ζάχαρη και το Ταμπάσκο φυσικά μπορούν να μπουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ανάλογα τη γεύση που προτιμά ο καθένας στη σάλτσα Κιμά του. Εγώ χρησιμοποιώ μία πρέζα από το καθένα για τα 4 πρώτα και μόνο 2 σταγόνες Ταμπάσκο, γιατί δεν αγαπώ πολύ τα καυτερά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο multi και χτυπάμε μαζί το μήλο, το σκόρδο και το κρεμμύδι, μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός. Μόλις είμαστε έτοιμοι, βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το μίγμα να βγάλει τα αρώματά του για 2 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά μαζί με λίγο αλατοπίπερο και – αν χρειάζεται- και λίγο νερό για να μην κολλήσει. Τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ο κιμάς το πρέπον καφέ χρώμα. Μην κάνετε τις πάπιες, όλοι ξέρετε για τι μιλάω. Μόλις γίνει αυτό, είναι ώρα για το χυμό ντομάτας, τον ρίχνουμε κι ανακατεύουμε, προσθέτοντας ξανά αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το Ταμπάσκο μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός του βασιλικού. Το σκεπάζουμε – όχι τελείως – και το αφήνουμε για 10 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μισό χρόνο. Μόλις περάσει το δεκάλεπτο, προσθέτουμε το καρότο στον Κιμά και τον αφήνουμε ακόμη ένα πεντάλεπτο να ομογενοποιηθεί. Όταν κατεβάσουμε από τηφωτιά, τρίβουμε πάνω στη σάλτσα και τον βασιλικό. Για τα Μακαρόνια με Κιμά πάντα προτιμώ πιο χοντρά Μακαρόνια Νο 7 ή Linguini, για να αναδεικνύει καλύτερα τη γεύση.
Καλή όρεξη!