Έχω κάνει νομίζω αρκετές φορές ξεκάθαρη την αγάπη μου για τον κιμά. Τον θεωρώ απλά το κορυφαίο έδεσμα που έχει προσφέρει το ζωϊκό βασίλειο στη διατροφή του ανθρώπινου είδους. Ως εκ τούτου, είμαι πάντοτε σε αναζήτηση για νέες εκδοχές στην αμβρωσία που συνοδεύει τα μακαρόνια μας ή χρησιμοποιείται για την παρασκευή μουσακάδων, παστιτσίων και άλλων αγαπημένων πιάτων.
Η συγκεκριμένη εκδοχή ξεχωρίζει, γιατί αναδεικνύει τη βαθειά σχέση που έχουν τα δύο ζωάκια της κεντρικής φωτογραφίας του άρθρου. Δύο αγαπημένα ζώα τα οποία όλοι έχουμε συνδυάσει στο παρελθόν. Ποιος δε βάζει μπέικον στο μπέργκερ τέλος πάντων; Μπέικον στον κιμά λοιπόν, λες και ο κιμάς δεν ήταν αρκετά γαμάτος από μόνος του.
Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 συσκευασία 250 γρ. χυμό ντομάτας
Λίγο λάδι
5 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε και το μπέικον. Μόλις αρχίσει να καβουρντίζεται το μπέικον, ρίχνουμε και τον κιμά μαζί με λίγο νερό για να μη μας κολλήσει. Μόλις ο κιμάς αρχίσει να γίνεται καφέ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη (1 κουταλάκι περίπου). Αμέσως μετά, ρίχνουμε και τη ρίγανη και αφήνουμε να αλλάξουν αρώματα τα υλικά. Μόλις ομογενοποιηθεί η σάλτσα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συμβουλή της στήλης, δοκιμάστε τη συγκεκριμένη συνταγή σε παστίτσιο ή με ένα αρκετά χοντρό ζυμαρικό!
Καλή όρεξη σε όλους!