Τόσο καιρό κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι τί δε σας έχουμε δώσει εδώ πέρα στο karntasia.local; Μια συνταγή από γλυκό! Αγαπητοί μου φίλοι ήρθε επιτέλους αυτή η άγια ώρα να μάθετε μια συνταγή για ένα πολύ αγαπητό γλυκάκι που μπορείς να φας το πρωί με τον καφέ σου, το βράδυ για βραδινό και το μεσημέρι (αν είσαι μερακλής) μετά το μεσημεριανό σου. Ήρθε η ώρα για το λατρεμένο μας κέικ! Και τί κέικ, κέικ πορτοκαλιού!
Υλικά:
- 2 κούπες φαρίνα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (μέχρι να γίνουν έτσι ωραία…..έτσι..εεε…έτσι…εεε…εε… δεν μπορώ να στο εξηγήσω η λέξη το λέει από μόνη της… θα καταλάβεις θα καταλάβεις)
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Προσθέτουμε το αλεύρι (σιγά σιγά), το baking powder και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να το χτυπάμε αλύπητα
- Προσθέτουμε όσο χτυπάμε σιγά σιγά και το χυμό
- Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά
*Όταν λέω χτυπάμε δεν εννοώ το πλακώνουμε στο ξύλο, εννοώ είτε στο μίξερ, είτε σε ένα μπολ με εκείνο το αντικείμενο με τα συρματάκια … που έχει μια λαβή από πίσω… κατάλαβες;