Κάτι σοκολατένιο

0
263

Τι κάτι σοκολατένιο ρε φίλε; Τίτλος είναι αυτός συνταγής; Αυτό θα με ρωτήσει όποιος ανοίξει το άρθρο και γω θα του απαντήσω… Sorry αδερφέ δεν ξέρω πώς το λένε αλλά αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσεις. Όταν το μου το μαγείρεψαν και το δοκίμασα πρώτη φορά έπαθα την πλάκα μου. Έχουμε και λέμε:

Υλικά:

  • 75γρ. κρακεράκια (αλμυρά)
  • 250γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. μπισκότο σε σκόνη (θρυμματισμένο Digestive 90 γρ. και θρυμματισμένο Πτι Μπερ 90γρ. Αυτά τα 2 τα βάζεις μαζί)
  • 220 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 160 γρ φυστικοβούτυρο
  • Λαδόκολλα (προαιρετικά)

Πώς σε φάνηκε μέχρι εδώ; Το λιγουρεύεσαι ήδη; Είσαι έτοιμος για καρδιακή προσβολή;

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι (σε χαμηλή φωτιά) βάζουμε το βούτυρο, τη σκόνη απ’ τα μπισκότα, τις ζάχαρες, το γάλα και αφού λιώσουν προσθέτουμε την κουβερτούρα (τη σκέτη) κομμένη σε κομμάτια και βράζουμε για 5 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει (λίγο… μη γίνει και στόκος).
  3. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα (ώστε να βγει εύκολα το γλυκό όταν παγώσει) και από πάνω μια στρώση με κρακεράκια.
  4. Ρίχνουμε το μισό μείγμα που έχω στην άκρη και αφού το απλώσουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, προσθέτουμε άλλη μια στρώση κρακεράκια.
  5. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και τοποθετούμε ακόμα μια στρώση κρακεράκια.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το φυστικοβούτυρο με την κουβερτούρα γάλακτος και όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα το προσθέτουμε από πάνω.
  7. Το βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να παγώσει.
  8. Όταν παγώσει βγάζουμε το γλυκό  και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα κατάψυξη.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*