Κακό Συναπάντημα

0
432

Το Κακό Συναπάντημα (ή Κακόσυν Απάντημα ή Κακοσυναπάντημα όπως θες πες το) είναι ένα Ελληνικό Reggae συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη; ΟΧΙ! Το Κακό Συναπάντημα είναι, κατ’ εμέ, το καλύτερο Ελληνικό reggae συγκρότημα, που έδειξε σε όλη την Ελλάδα ότι μπορείς να κάνεις πολύ ωραία άλμπουμ και projects χωρίς να σε στηρίξει καθόλου καμία δισκογραφική, η τηλεόραση και χωρίς να γίνεις μόδα.

Πρωτοεμφανίστηκαν το 2001 στη Θεσσαλονίκη ως ένα low bap συγκρότημα και κυκλοφόρησαν το 2002 τον πρώτο τους δίσκο που έφερε το όνομα της μπάντας, χωρίς να τους βοηθήσει καμία δισκογραφική εταιρία.

Σταδιακά μετατράπηκαν μέχρι το 2004 από μια low bap μπάντα σε μια reggae, συνδυάζοντας πολλά rock, jazz, funk και hip hop στοιχεία. Στην πορεία 2 από τα 4 μέλη τους έφυγαν ενώ τη θέση τους πήραν νέοι μουσικοί. Το ίδιο έτος βγάζουν, χωρίς καμία βοήθεια, σε κυκλοφορία ένα demo που προωθούν μόνοι τους στις συναυλίες τους.

Το 2008 βγάζουν νέο άλμπουμ, πάλι με τίτλο «Κακοσυναπάντημα» και πάλι χωρίς να συνεργαστούν με καμία δισκογραφική. Το επόμενο έτος αρχίζουν τα live εκτός Θεσσαλονίκης και το 2012 βγάζουν νέο δίσκο με όνομα «Pressureality» και το 2014 έναν ακόμα με όνομα «Children».

Τα τελευταία χρόνια είναι μια πολυμελής μπάντα με Ελληνικό, κυρίως,   κοινωνικό, πολιτικό, αντιρατσιστικό και σατιρικό στίχο, που πιο πολύ θα σε έφερνε στο μυαλό ένα punk συγκρότημα παρά ένα reggae. Η μουσική τους μοιάζει με ένα ωραίο μπέρδεμα hip hop, dub και roots reggae. Έχουν παίξει σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού και εντός Ελλάδας, έχοντας ανοίξει ως support σε κορυφαία συγκροτήματα όπως οι Dub Inc και οι Groundation. Εκτός όλων αυτών έχουν κάνει πολύ ωραία projects (Babylon, The Taleporians).

Προσωπικά τους έχω χαρεί σε πολλά live εντός Θεσσαλονίκης (στο Block 33, στην Τήνελλα, στο Μύλο, στο Principal) και σε ωραία φεστιβάλ (Los Almyros Festival). Κατά τη γνώμη μου τα άλμπουμ τους από το 2008 μέχρι το 2012 είναι εκπληκτικά όπως και το project τους Babylon (δεν είμαι κριτικός μουσικής απλά τη γνώμη μου λέω), χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την υπόλοιπη δουλειά τους που είναι και αυτή πολύ ωραία και αξίζει να την ακούσετε. Ελπίζω πραγματικά να συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα τη δουλειά τους πουλώντας τρέλα σε όλες τις φλωρό-pop-δισκογραφικές της Ελλάδας που δεν τους υπολογίζουν.

Το super hit:

Το διαμαντάκι:

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*