Γκρόβερ

0
436

Οι Γκρόβερ είναι από ζωντανοί θρύλοι του Ελληνικού punk. Δημιουργήθηκαν το 1981 και μαζί με τους Αθηναίους Stress ήταν οι πρώτες punk μπάντες της Ελλάδας. Το 1982 οι Νεαπολίτες ηχογραφούν το πρώτο τους demo και το 1984 συμμετέχουν στη συλλογή «Διατάραξη κοινής ησυχίας» με τα τραγούδια «Μονοτονία» και τον ύμνου του punk «Σ’ αυτή την πόλη».

Το 1994 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο από τη Lazy dogs records με τίτλο «Γκρόβερ». Έως  το 1998 ήταν η πιο δημιουργική φάση της μπάντας με πολλά τραγούδια και live που αφήνουν ιστορία. Παρ’ όλα αυτά διαλύονται το 1998.

Το 2005 επανενώνονται για ένα live στο στέκι του Βιολογικού στο ΑΠΘ μαζί με τους Εκτός Ελέγχου. Αυτό ήταν! Από τότε ξανάρχισαν τα live παίζοντας εκτός από δικά τους και τραγούδια των καλών τους φίλων Eκτός Ελέγχου. Το 2011 κυκλοφορούν άλλον έναν δίσκο με τίτλο «Σκληρές λέξεις»

Οι Γκρόβερ είναι μια μπάντα στολίδι για την πόλη μας που είχαν την τύχη να απολαύσω ως guest σε ένα live των εκπληκτικών Eκτός Ελέγχου στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σας το πα και σε προηγούμενο άρθρο αλλά ακόμα πονάω από τότε. Ειδικά από τότε που παίξανε (Εκτός Ελέγχου και Γκρόβερ μαζί στην ίδια σκηνή) τον ύμνο «Σ’ αυτή την πόλη».

Το super hit:

Το διαμαντάκι:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟΟΟΟ ΟΟΟΟ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΟ εξυπνάκιας φασίστας
Θυμάμαι τη Βαλαωρίτου - Συγγρού από τότε που είχε μόνο 2 μαγαζιά. Αυτό πιστεύω φτάνει... ΠΑΟΚ, Motorhead και κρέας. Καλησπέρα σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*