Κριθαράκι με χταπόδι

0
164

Ποιός είναι ρε ο άρχοντας των θαλασσινών; Ποιός τα γλεντάει όλα; Το χταπόδι! Γιατί το χταπόδι; Γιατί το χταπόδι εκτός από πεντανόστιμο, μπορεί να μαγειρευτεί με κάθε τρόπο. Μπορεί να γίνει στα κάρβουνα για να φαγωθεί με συνοδεία τσίπουρου ή ούζου, μπορεί να γίνει με μακαρονάκι κοφτό (ή κάθε λογής μακαρόνι), μπορεί να γίνει με ρύζι, μπορεί να γίνει βραστό, μπορεί να γίνει σάλτσα. Σήμερα θα δούμε πώς μπορεί να σερβιριστεί με κριθαράκι.

Υλικά:

  • 1 Χταπόδι
  • Μισό κρεμμύδι
  • Μισό φλιτζάνι λάδι (ελαιόλαδο εννοείται, δε θα τηγανίσεις πατάτες…)
  • 2 φλιτζάνια κριθαράκι (ή και 1 αναλόγως πόσοι θα φάνε ή από το μέγεθος της κοιλιάς σου)
  • Ντοματοπελτές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι μαζί με το χταπόδι χωρίς ούτε νερό ούτε λάδι μέχρι να αρχίσει να μαζεύει
  • Όταν το χταπόδι μαζέψει (δηλαδή τα πλοκάμια του αρχίζουν και τυλίγονται) ρίχνουμε λάδι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  •  Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, λίγο αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 40′.
  • Μετά ρίχνουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για περίπου 12-13′.
  • Μόνο εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό
  • Σερβίρουμε και τρώμε
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροBAiLdSA
Επόμενο άρθροΣτην όμορφη μας πόλη....
Θυμάμαι τη Βαλαωρίτου - Συγγρού από τότε που είχε μόνο 2 μαγαζιά. Αυτό πιστεύω φτάνει... ΠΑΟΚ, Motorhead και κρέας. Καλησπέρα σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*