Για την Ηριάννα

0
79

Χθες απορρίφθηκε ακόμα ένα αίτημα της Ηριάννας Β.Λ. , αλλά και του έτερου νέου που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», του Περικλή από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Χθες ήταν ακόμη μια πικρή ημέρα ήττας για αυτό που θέλει να ονομάζεται «κράτος δικαίου» στην Ελλάδα.

Χθες το σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης έδειξε για άλλη μια φορά τις παθογένειές του.

Χθες ακόμη μια φορά η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε ότι, όσο κι αν θα το θέλαμε κι εμείς και πολλοί από τους λειτουργούς του, οι πολίτες της Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Η Ηριάννα θα συνεχίσει να βρίσκεται στη φυλακή. Θα συνεχίσει να στερείται τη ζωή της, την οικογένειά της, τους φίλους της, τις σπουδές της, την ίδια της τη ζωή.

Όλα αυτά επειδή απλώς έτυχε να έχει μακροχρόνια σχέση με ένα άτομο που ανήκει στον αναρχικό χώρο, ένα άτομο που τελεσίδικα απεδείχθη από την ίδια δικαιοσύνη πως δεν είχε καμία σχέση με τρομοκρατικές ομάδες. Όλα αυτά γιατί οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στην καταδίκη της καταπατούν με τις αποφάσεις τους τις ίδιες τις αρχές του δικαίου, οι οποίες προβλέπουν ότι κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις ιδέες του, και, πολύ περισσότερο για τις παρέες του!

Η Ηριάννα θα συνεχίσει να βρίσκεται στη φυλακή για μια υπόθεση που, όσο τη διαβάζει κανείς, τόσο καταλαβαίνει πως σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Για όσους δεν έχουν διαβάσει σχετικά, η Ηριάννα έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική ομάδα, λόγω μερικού δείγματος DNA της που βρήκε η Αστυνομία σε οπλισμό στην Πανεπιστημιούπολη της Αθήνας, ο οποίος βέβαια ουδέποτε συνδέθηκε με τη «Συνομωσία», ούτε με κάποια άλλη οργάνωση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το δείγμα αυτό του DNA δεν είναι προσβάσιμο για την υπεράσπιση της διδακτορικής φοιτήτριας της Φιλοσοφικής Αθηνών, αφού, όταν ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι από ανεξάρτητα εργαστήρια, η απάντηση της αστυνομίας ήταν πως το δείγμα ήταν ελάχιστο και δεν υπάρχει πια. ‘Αν ήμουν κακοπροαίρετος, θα έλεγα ότι η υπόθεση αυτή βρωμά αστυνομική αυθαιρεσία με στόχο προαγωγές-επιβράβευση, αλλά δεν είμαι.

Η Ηριάννα θα συνεχίσει να βρίσκεται στη φυλακή, αφού, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, εμφανίζονται σημάδια «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» από μία φοιτήτρια-υπόδειγμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων των συνεργατών της στο πανεπιστήμιο, η οποία μάλιστα όντας υπόδικη τα προηγούμενα χρόνια έλαβε άδειες από το ίδιο δικαστήριο που τελικά την καταδίκασε για επιστημονικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Δεν έχω ακόμη πολλά να πω, η υπόθεση αυτή είναι ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο αυτού που διάφοροι χαζοχαρούμενοι θέλουν να ονομάζουν «κοινωνία των πολιτών» και «κράτος δικαίου» και να πιστεύουν πως υπάρχουν στην Ελλάδα. Η δική μου απάντηση σε όλους αυτούς είναι – δυστυχώς – μία και διαχρονική.

Ως πότε θ’ ανεχόμαστε στη μάπα να μας φτύνουν
και να τους αφήνουμε το μέλλον μας να σβήνουν
Συνέχεια μας χτυπούν, στις φυλακές μας ρίχνουν μα ότι και να κάνουν το στόμα δεν μας κλείνουν ΠΟΤΕ!
Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία είναι μόνο μία μπασταρδοκρατία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροEmbrace The Paradox
Επόμενο άρθροKarntasia.gr – The Radio Show S02E01
Καρντάσι από πάντα, οι 2 σταθερές στη ζωή μου ο ΠΑΟΚ και το φαγητό. Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί μου, αρκεί να το πείς με καλό τρόπο. Πολιτική, μουσική, σινεμά κλπ είναι στην ημερήσια διάταξη πάντα με ένα συγκεκριμένο στύλ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*