Όλοι εσείς εκεί έξω συνάνθρωποι έχετε μεγαλώσει και γίνατε άντρες/γυναίκες τρώγοντας την αγαπημένη καρμπονάρα. Σα να σας βλέπω. Τυριά να λιώνουν, μπέικον να αποθεώνει τη γεύση και ένας κουβάς κρέμα γάλακτος να δίνει γεύση. Σωστά; ΛΑΘΟΣ!
Αυτό που σερβίρουν τα περισσότερα εστιατόρια και πιτσαρίες στην Ελλάδα πηγμένο στην κρέμα γάλακτος είναι απλώς μια διαστρεβλωμένη έκδοση της καρμπονάρα που ανακαλύψαμε εδώ στην Ελλάδα.
Η αυθεντική εκδοχή της καρμπονάρας μας έρχεται φυσικά από την Ιταλία και κυρίως τα ορυχεία άνθρακα του βόρειου κομματιού της. Οι εργάτες στα ορυχεία ονομάζονταν Καρμπονάροι και αυτό ήταν το παραδοσιακό πιάτο τους, το οποίο έφτιαχναν με ότι είχαν διαθέσιμο. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΡΕ ΒΛΑΧΟ!
Αυτά τα ιστορικά, πιάστε την κατσαρόλα τώρα.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
1 πακέτο μακαρόνια, όποια σου αρέσουν περισσότερο (Για καρμπονάρα προτείνω σπαγκέτι νο 6 ή κάτι παρόμοιο)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4-5 πολύ λεπτοκομμένες παντσέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια (Επειδή είναι δύσκολο βέβαια να βρείς χασάπη να στο δώσει, βάζεις και μπέικον)
150 gr τριμμένο τυρί, όποιο προτιμάς (ξέρω ότι θα ακουστώ βλαχαδερό, αλλά το κεφαλοτύρι σπέρνει στην προκειμένη)
2 αυγά
Αλάτι, Πιπέρι
Λίγο Λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια για όσο λέει το πακέτο και λίγο λιγότερο. Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την παντσέτα/μπέικον. Μόλις αλλάξουν αρώματα και πάρει χρώμα το μπέικον ρίχνουμε το 1/3 από το τυρί και αμέσως μετά τα μακαρόνια. 2 λεπτά μετά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί ανακατεύοντας καλά κατά τη διάρκεια. Το αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά να λιώσει το τυρί τελείως. Στη συνέχεια, σβήνουμε τη φωτιά και σπάμε τα 2 αυγά μέσα στην κατσαρόλα. Προσοχή! Όταν μπουν τα αυγά πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια ούτως ώστε να μοιραστεί παντού και να μην τηγανιστεί αυτούσιο. Κλείνουμε το μαγείρεμα με αλατοπίπερο. Είσαι έτοιμος να περιδρομιάσεις.