Battlefield 1942

0
295

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν η πορεία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αν οι Σύμμαχοι είχαν νικήσει τον Άξονα στην Κρήτη, στο Τομπρούκ, στο Χάρκοβο, στο Κασσερίν ή στη Γκαζάλα; Αν ο Άξονας είχε νικήσει τους Συμμάχους στο Ελ Αλαμέιν, στο Στάλινγκραντ, στο Κούρσκ, στη Νορμανδία ή στο Γκουανταλκανάλ; Το ξέρω δε σε νοιάζει, εσύ θες μόνο να κάνεις πίου πίου μπροστά σε μια οθόνη…. ανιστόρητο χτήνος… Παρ’ όλα αυτά αν έχεις αυτές τις ανησυχίες αλλά θες να κάνεις και πίου πίου μπορείς να παίξεις το Battlefield 1942.

To Battlefield 1942 είναι το γηραιότερο μέλος της μεγάλης οικογενείας παιχνιδιών Battlefield της EA games (του 2002)…και είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Είναι η ονείρωξη του λάτρη των multiplayer First person shooter games.

Το multiplayer του είναι στολίδι. Μπορείς να επιλέξεις να παίξεις είτε με τις δυνάμεις των Συμμάχων είτε με τις δυνάμεις του Άξονα σε μια σειρά από πίστες που αναπαριστούν πραγματικά τοπία μαχών, σχεδόν όλων των μετώπων, του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Έχεις την επιλογή να παίξεις ως πολυβολητής (assault), ανιχνευτής (scout…καμπέρης σιχαμερός χέστης τσάτσος sniperας δηλαδή), μηχανικός (engineer.. η προσωπική μου λατρεία), χειριστής βαρέων όπλων (anti-tank, έχεις μπαζούκα ναουμ) και τραυματιοφορέας-γιατρός (medic). Μπορείς επίσης μέσα στις πίστες να χειριστείς αεροπλάνα (μαχητικά και βομβαρδιστικά), πλοία (αεροπλανοφόρα, υποβρύχια κ.α.), κανόνια (αντιαρματικά και παράκτιες οχυρώσεις), τανκς, τζιπ, πολυβόλα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού  και αντιαεροπορικά.

Κλειδί για να κερδίσεις είναι η συνεργασία με τους παίχτες της ομάδας σου. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε ιδιότητα (πολυβολητής, sniper κτλ) έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ακόμα αυτό συμβαίνει γιατί π.χ. όταν χειρίζεσαι ένα τανκ ένας θα πρέπει να χειρίζεται το πολυβόλο του και ένας το κανόνι του ή στα βομβαρδιστικά αεροπλάνα ένας το πετάει και βομβαρδίζει ενώ άλλοι 3-4 χειρίζονται τα πολυβόλα του.

Μπορείς να παίξεις με μια σειρά από τρόπους τις μάχες σου. Όπως για παράδειγμα να κατακτήσεις όλες τις αντίπαλες περιοχές (conquest), να σκοτώσεις όλους τους αντιπάλους σου(co-op), ή να κλέψεις τις σημαίες των αντιπάλων σου (capture the flag).

Στο singleplayer πάλι διαλέγεις μια ιδιότητα και παίζεις όλες τις πίστες του παιχνιδιού τη μία μετά την άλλη σε conquest mode. Φτωχό το λες… ναι αλλά το παιχνίδι είναι φτιαγμένο καθαρά για multiplayer φίλε, τι να κάνουμε.

Το Battlefield 1942 έκτος των άλλων είχε και μια σειρά από expansions που σε δίνεται η δυνατότητα να παίξεις και άλλες πίστες και να χειριστείς νέα όπλα. Στο Road to Rome μπορείς να παίξεις μάχες στην Ιταλία και στη Σικελία και να χειριστείς νέες μονάδες, όπλα και οχήματα. Το ίδιο ισχύει και στο Secret Weapons of  WW2 που μπορείς να χειριστείς πολλά νέα οχήματα  αλλά και να παίξεις και σε πολλές νέες τοποθεσίες μαχών σε όλα τα μέτωπα. Στο 1918 μπορείς να παίξεις σε τοποθεσίες μαχών του Α’ παγκοσμίου πολέμου και να χειριστείς όπλα και οχήματα της εποχής και στο Desert Combat μπορείς να παίξεις στα πεδία μαχών του Β’ ΠΠ με σύγχρονο εξοπλισμό.

Το Battlefield 1942 είναι ένα από τα παιχνίδια που έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και έχω λιώσει μαζί με τον ξάδερφό μου αλλά και με άλλους φίλους. Το προτείνω σε όλους τους λάτρεις των παλιών καλών video games ανεπιφύλακτα. Δείτε το intro και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροAnima Nation
Επόμενο άρθροΡιζότο με Θαλασσινά
Θυμάμαι τη Βαλαωρίτου - Συγγρού από τότε που είχε μόνο 2 μαγαζιά. Αυτό πιστεύω φτάνει... ΠΑΟΚ, Motorhead και κρέας. Καλησπέρα σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*