Κάπως ετεροχρονισμένα είναι η αλήθεια, επέλεξα κι εγώ να παρακολουθήσω την παραγωγή της cinemax, Banshee, η οποία κυκλοφόρησε το 2013 και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα τελειώματα της τέταρτης σεζόν.
Η σειρά ξεκινά με την αποφυλάκιση του πρωταγωνιστή (Antony Starr) από τη φυλακή και τη μετακίνησή του στο Banshee, μια μικρή επαρχιακή πόλη της Πενσυλβάνια. Εκεί του δίνεται άμεσα η ευκαιρία να αποκτήσει μια καινούρια ταυτότητα, να ονομαστεί Lucas Hood και να αναλάβει τα χρέη του σερίφη της πόλης.
Στο Banshee ο πρωταγωνιστής (του οποίου το πραγματικό όνομα σημειωτέον, δε μαθαίνουμε) έχει ανεκπλήρωτους λογαριασμούς με μια παλιά ιστορία ερωτική και επαγγελματική. Η Ana ή Carrie (Ivana Milicevic) είναι ο λόγος που ο πρωταγωνιστής μπήκε στη φυλακή, αφού η δουλειά που είχαν στήσει μαζί στράβωσε και αναγκάστηκε να παραδοθεί, ώστε η συνεργός του να ξεφύγει με τα κλοπιμαία. Η ληστεία αυτή τράβηξε πάνω στους πρωταγωνιστές μας και την οργή αυτού τον οποίο λήστεψαν, τον εκ των κεφαλιών της Ουκρανικής Μαφίας Rabbit (Ben Cross), o οποίος δε δείχνει και πολύ πρόθυμος να τους συγχωρέσει.
Από τους χαρακτήρες της σειράς και τις ερμηνείες ξεχωρίζουν αρκετές, αλλά θα αναφέρω μόνο τις κυριότερες. Στο ρόλο του μπάρμαν της μικρής πόλης, ο πρώην κατάδικος, πρώην πυγμάχος Sugar (Frankie Faison) δίνει αξιοπρεπέστατη ερμηνεία. Δεύτερος αξιοπρόσεκτος ρόλος, είναι ο τραβεστί Job (θεός Hoon Lee), χάκερ και βασικός συνεργάτης του Hood, ο οποίος επειδή έχει πάρει το σήμα του σερίφη, δε σημαίνει ότι έχει αφήσει τις βρωμοδουλειές. Τρίτος ρόλος που θα επισημάνω, είναι του Kai Proctor (Ulrich Tomsen, στην καλύτερη ερμηνεία της σειράς), ο οποίος είναι ένας ζάπλουτος, όχι και τόσο νομοταγής, επιχειρηματίας, που ασχολείται κυρίως με τη σφαγή και τον τεμαχισμό κρεάτων παντός τύπου.
Σαν bonus σας βάζω και αυτόν
Από τη Λόλα του ANT1 και το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο τον ξέρεις, γατάκι! Ο Χρήστος Βασιλόπουλος αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Αμερική και στην προκειμένη από μένα τουλάχιστον παίρνει πάρα πολύ καλό βαθμό! Παίζει τον Olek, τον Ουκρανό, μέλος της Μαφίας που έχει αναλάβει το κυνηγητό του πρωταγωνιστή.
Κατά τ’ άλλα, το Banshee κινείται στα πλαίσα που κινούνται οι περισσότερες αμερικάνικες σειρές τα τελευταία χρόνια. Σεξ, πολύ σεξ, ξύλο, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ και μερικές ανατροπές ανά κάποια επεισόδια. Αυτό που ξεχώρισα είναι η παρουσίαση της κοινωνίας του Banshee. Πρόκειται για μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αμερικής, η οποία πέραν της mainstream αμερικανικής κοινότητας, έχει και δύο ξεχωριστές κοινότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη. Από τη μία είναι οι Ινδιάνοι Kinaho που ζούν λίγο έξω από την πόλη και ορίζουν οι ίδιοι το νόμο στα εδάφη τους και οι Amis ή Μορμόνοι, όπως μας είναι πιο γνωστοί, οι οποίοι επίσης δίνουν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους.
Αυτό που μου άρεσε, πέραν της βίας, της οποίας νομίζω πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο ότι είμαι φαν στις σειρές, είναι πως το Banshee μπαίνει στο θέμα και στη δράση ευθύς εξαρχής. Στο πρώτο πεντάλεπτο του πρώτου επεισοδίου έχουμε ήδη ξύλο, πιστολίδι και ανθρωποκυνηγητό. Ότι πρέπει για έναν λάτρη της δράσης. Σε αυτούς ακριβώς είναι που προτείνω το Banshee. Δεν είναι η καλύτερη σειρά δράσης που θα βρείς, δεν είναι και από τις κακές όμως.