Η περίοδος του Πάσχα είναι για όλους μας περίοδος μεγάλης πάχυνσης. Μη δείξετε αυτό το κείμενο στη γιαγιά σας, γιατί θα μας πάρει στο κυνήγι τέτοιοι αντίχριστοι που είμαστε και γράφουμε για τα τσιμπούσια και δεν πάμε εκκλησία.
Στα τραπέζια αυτών των ημερών, το αρνί ή το κατσίκι είναι βεβαίως ο βασιλιάς, αλλά πρέπει να ξέρετε καλοί μου φίλοι πως ένα τραπέζι μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένο μόνο όταν οι μεζέδες που συνοδεύουν τα κυρίως είναι υψηλού επιπέδου. Ο σημερινός μεζές είναι ένα μπαλαντέρ πολυτελείας, το οποίο ταιριάζει και με κρέας, αλλά και με ψάρι και φυσικά μπορεί να αποτελέσει μια εύκολη, γρήγορη και γευστική λύση για πρόχειρο φαγητό εκ των ενόντων που υπάρχουν στο σπίτι.
Θα χρειαστούμε:
5 αυγά
4 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο δυόσμο ή ξερό αν δεν έχετε
Κόκκινο Πιπέρι
Μαύρο Πιπέρι
Αλάτι
Λίγο Λάδι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Δίπλα σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να αλλάξουν αρώματα. Στο τέλος ρίχνουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά να μην γίνουν ομελέτα. Ρίχνουμε το αλάτι και τα 2 πιπέρια και είμαστε έτοιμοι.
Φυσικά, η ποσότητα άνηθου, δυόσμου και μαϊντανού, όπως και τα κρεμμυδάκια μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με το πόσο προτιμά κανείς τη γεύση του ενός ή του άλλου στο φαγητό του. Επίσης, τα κρεμμυδάκια μπορούν να αντικατασταθούν με πράσα. Βάλτε κι ένα ποτήρι καλό τσίπουρο κι απολαύστε!
Καλό Πάσχα σε όλους!