• Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Μουσική
  • Cinema
  • Gaming
  • Ιστορία
  • Φαΐ
  • Βόλτες
  • Εκπομπές
Menu
  • Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Μουσική
  • Cinema
  • Gaming
  • Ιστορία
  • Φαΐ
  • Βόλτες
  • Εκπομπές
Facebook Twitter Youtube

Αυγά με φρέσκα κρεμμυδάκια

  • Φαΐ
  • Συνταγές
  • Javier Aporthito Castro
  • 11 Απριλίου 2017

Η περίοδος του Πάσχα είναι για όλους μας περίοδος μεγάλης πάχυνσης. Μη δείξετε αυτό το κείμενο στη γιαγιά σας, γιατί θα μας πάρει στο κυνήγι τέτοιοι αντίχριστοι που είμαστε και γράφουμε για τα τσιμπούσια και δεν πάμε εκκλησία.

Στα τραπέζια αυτών των ημερών, το αρνί ή το κατσίκι είναι βεβαίως ο βασιλιάς, αλλά πρέπει να ξέρετε καλοί μου φίλοι πως ένα τραπέζι μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένο μόνο όταν οι μεζέδες που συνοδεύουν τα κυρίως είναι υψηλού επιπέδου. Ο σημερινός μεζές είναι ένα μπαλαντέρ πολυτελείας, το οποίο  ταιριάζει και με κρέας, αλλά και με ψάρι και φυσικά μπορεί να αποτελέσει μια εύκολη, γρήγορη και γευστική λύση για πρόχειρο φαγητό εκ των ενόντων που υπάρχουν στο σπίτι.

Θα χρειαστούμε:

5 αυγά

4 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Λίγο φρέσκο δυόσμο ή ξερό αν δεν έχετε

Κόκκινο Πιπέρι

Μαύρο Πιπέρι

Αλάτι

Λίγο Λάδι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Δίπλα σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να αλλάξουν αρώματα. Στο τέλος ρίχνουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά να μην γίνουν ομελέτα. Ρίχνουμε  το αλάτι και τα 2 πιπέρια και είμαστε έτοιμοι.

Φυσικά,  η ποσότητα άνηθου,  δυόσμου και μαϊντανού, όπως και τα κρεμμυδάκια μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με το πόσο προτιμά κανείς τη γεύση του ενός ή του άλλου στο φαγητό του. Επίσης, τα κρεμμυδάκια μπορούν να αντικατασταθούν με πράσα. Βάλτε κι ένα ποτήρι καλό τσίπουρο κι απολαύστε!

Καλό Πάσχα σε όλους!

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Javier Aporthito Castro

Javier Aporthito Castro

Καρντάσι από πάντα, οι 2 σταθερές στη ζωή μου ο ΠΑΟΚ και το φαγητό. Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί μου, αρκεί να το πείς με καλό τρόπο. Πολιτική, μουσική, σινεμά κλπ είναι στην ημερήσια διάταξη πάντα με ένα συγκεκριμένο στύλ.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλλα από την ίδια κατηγορία

Javier Aporthito Castro

Αυγά με φρέσκα κρεμμυδάκια

Η περίοδος του Πάσχα είναι για όλους μας περίοδος μεγάλης πάχυνσης. Μη δείξετε αυτό το κείμενο στη γιαγιά σας, γιατί θα μας πάρει στο κυνήγι

Περισσότερα
11 Απριλίου 2017 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Developed & Designed by devCK | Copyright © 2020 – Alll rights reserved

  • Ποιοι είμαστε
  • Καταστατικό
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία
Menu
  • Ποιοι είμαστε
  • Καταστατικό
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία