11 πράγματα που είναι προτιμότερα από το να δεις το Inferno

0
368
 1. Μπορείς να πάρεις τον αγαπημένο/την αγαπημένη σου και να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο της πόλης.
 2. Μπορείς να τον/την πάρεις και να απολαύσετε ένα από τα ακόμα καλύτερα βρώμικα της πόλης.
 3. Μπορείς να βγεις για μπύρα με όποια παρέα προτιμάς.
 4. Μπορείς να ανοίξεις κάνα βιβλίο να ξεστραβωθείς.
 5. Μπορείς να δεις για 280η φορά τα επεισόδια του Dexter.
 6. Μπορείς να καθαρίσεις το σπίτι.
 7. Μπορείς να δεις στο youtube την πορεία του Ιωνικού προς την Ευρώπη τη σεζόν ’98-‘99
 8. Μπορείς να καλέσεις την παρέα στο σπίτι για μαραθώνιο Ντόρας της μικρής εξερευνήτριας.
 9. Μπορείς να μπεις ξανά youtube και να βλέπεις όλη νύχτα ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων από τον Παναγιώτη Βαρούχα.
 10. Μπορείς να μπεις να ψάξεις για συνέδρια πυρηνικής φυσικής που δεν θα καταλάβεις τίποτα και να δηλώσεις συμμμετοχή.
 11. Μπορείς ακόμη να επισκεφτείς τη θεία με την οποία η υπόλοιπη οικογένεια είναι μαλωμένη τα τελευταία 35 χρόνια.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ INFERNO

Τη  νέα ταινία με τον Τομ Χανκς, στο ρόλο του καθηγητή Λάνγκντον. Φυσικά, βασισμένη σε ένα ακόμη best-seller του επιτυχημένου συγγραφέα Dan Brown.

Γι’ ακόμη μια φορά, ο καθηγητής από τη Βοστόνη, αναλαμβάνει να σώσει την ανθρωπότητα από μια νέα απειλή, έναν ιό που απειλεί να αφανίσει τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό. Ένας εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, υπέρμαχος της ‘’αραίωσης του κοπαδιού’’ για το ανθρώπινο είδος, έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την  εξάπλωση του ιού κι ο καθηγητής θρησκευτικής εικονολογίας αναλαμβάνει να προστατέψει την ανθρωπότητα με τη βοήθεια διάφορων έργων τέχνης, όπως η απεικόνιση της Κόλασης του Δάντη από τον Μποτιτσέλι και άλλα πολλά.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε Φλωρεντία, Βενετία και Κωνσταντινούπολη και τα πλάνα και στις 3 πόλεις είναι εντυπωσιακά. Είναι όπως όλες οι ταινίες με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Λάνγκντον σαν ξενάγηση στα αξιοθέατα και τα μουσεία των σημαντικότερων πόλεων της Ευρώπης. Επίσης, ο Τομ Χανκς είναι για άλλη μια φορά αξιοπρεπέστατος και ιδανικά αναποφάσιστος/βασανισμένος.

Πέρα από αυτά όμως, το απόλυτο κενό. Οι υπόλοιπες ερμηνείες είναι της σειράς είναι το λιγότερο αδιάφορες, οι ανατροπές δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση και γενικώς η ταινία αποτυγχάνει παταγωδώς να χτίσει ένταση. Όσο κι αν βάζει ψαρωτική μουσική και βάζει τον καθηγητή στη θέση του θηράματος για όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ταινίας, δε μπορείς παρά να περιμένεις να φτάσει στο τέλος και να σώσει την ανθρωπότητα.

Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ένστασή μου. Στον κώδικα Ντα Βίντσι και στο Angels and Demons (Θεός ο μεταφραστής που μας το έφερε ως Illuminati στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας έτσι την ανάγνωση από δεκάδες ψεκασμένους), είχα διαβάσει τα βιβλία και δεν αγωνιούσα τόσο για την υπόθεση, όσο για τα πλάνα, άντε και  την πιστότητα της μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη. Επίσης, έχω διαβάσει παλιότερα και τον Αρκτικό Κύκλο, του ίδιου συγγραφέα.

Λοιπόν, παρότι δεν είχα διαβάσει το Inferno, δεν είχα την παραμικρή αγωνία για το τι θα γίνει στο τέλος, αφού το μοτίβο του Dan Brown παραμένει ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΙΔΙΟ με τα προηγούμενα βιβλία του. Η ανατροπή είναι η ίδια, ο κακός ηττάται κι ο συμπαθέστατος καθηγητής σώζει την ανθρωπότητα. Όταν κάνεις το ίδιο ξανά και ξανά και ξανά, μην  περιμένεις το κοινό να έχει αγωνία. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα σκηνικό στο τέλος που δε θα το γράψω για να μη σποϊλάρω όσους ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΥΣ επιλέξουν να δουν τελικά την ταινία, με ξενερώσανε χειρότερα κι από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στον τελευταίο τελικό κυπέλλου που έπαιξε.

Σας έδωσα 11 πράγματα προτιμότερα από το να πάτε να δείτε το Inferno. Σας εκλιπαρώ να με ακούσετε και να μείνετε μακριά από αυτή την ταινία. Είναι που είναι δύσκολες οι εποχές, είναι κρίμα ο κόσμος να ξοδεύει τα χρήματά του για να βλέπει πατάτες στο σινεμά!

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ερμηνείες
Υπόθεση/Πλοκή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροWestworld
Επόμενο άρθροΤελικά, ξεμπερδέψαμε με το παλιό;
Καρντάσι από πάντα, οι 2 σταθερές στη ζωή μου ο ΠΑΟΚ και το φαγητό. Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί μου, αρκεί να το πείς με καλό τρόπο. Πολιτική, μουσική, σινεμά κλπ είναι στην ημερήσια διάταξη πάντα με ένα συγκεκριμένο στύλ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*