11+1 Τύποι ανθρώπων που συναντάς στο τρένο Θεσσαλονίκη-Αθήνα

0
91

Θεσσαλονίκη-Αθήνα (ή Αθήνα – Θεσσαλονίκη)… μια διαδρομή που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν κάνει στη ζωή τους με ένα από τα πιο βολικά και κυριλέ μέσα μεταφοράς του κόσμου… το τρένο… Μια διαδρομή που μέσα θα δεις διάφορους ανθρώπους, διάφορες προσωπικότητες, διάφορους χαρακτήρες να κάθονται δίπλα σου, παραδίπλα σου, παραπαραδίπλα σου, παραπαραπαραδίπλα σου κ.ο.κ. Πάμε να δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί:

1) Ο φαντάρος

Οι φαντάροι δεν ταξιδεύουν απλά με το τρένο, ΖΟΥΝ μέσα στο τρένο, το σπίτι τους ΕΙΝΑΙ το τρένο, πιθανότατα… ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ!!! Τελικός προορισμός τους πιθανότατα είναι η Αλεξανδρούπολη και απλά πρέπει να κάνουν τη διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στο τρένο και να μην πετύχεις φαντάρο. Αν τύχει να μην έρθεις face to face με κάποιον σε κάποιο ταξίδι σου… κάτι πολύ λάθος πάει στο σύμπαν.

2) Οι Ρομά

Άλλη μια κατηγορία που ΖΕΙ μέσα στο τρένο είναι οι Ρομά. Αν τους πετύχεις στο βαγόνι σου ετοιμάσου να ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!!! Ο λόγος είναι ότι πιθανότατα θα στήσουν κάποιο τρικούβερτο γλέντι, θα τραγουδάνε, θα χορεύουν, θα καπνίζουν, θα πίνουν μπύρες και γενικά θα περνάνε πάρα πολύ καλά (αντίθετα με πολλούς που θα βρίσκονται στο ίδιο βαγόνι και δε θα πάρουν την όλη κατάσταση στο χαβαλέ). Αν τους πετύχεις λοιπόν στο βαγόνι σου ετοιμάσου είτε να περάσεις πολύ καλά και να ρίξεις πολύ γέλιο είτε να πηδήξεις απ το παράθυρο.

3)Οι χίπηδες 

Οι χίπηδες είναι μια περίεργη κατηγορία που συναντάς στο τρένο. Περίεργη κυρίως γιατί δεν ξες αν στην πέφτουν συνέχεια ή απλά είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι και τόσο “στη φφάσσση ρε φφφίίίλε” που τους συμπαθούν όλους και μιλάνε με όλους. Χώρους ύπαρξης τους είναι συνήθως το κυλικείο ή ο χώρος ανάμεσα στα βαγόνια, δίπλα στις τουαλέτες, όπου μπορούν να αράζουν στα πατώματα και να καπνίζουν χωρίς να τους χαλάει κάποιος τη “φφάσσση ρε φφφίίλαράκι”. Γενικά με το που κάτσεις δίπλα τους πιθανότατα θα σε αρχίσουν στην κουβέντα και το όνομα τους θα είναι κάτι σε στυλ “Μάγια”, “Σαμ” ή κάτι τέτοιο… ΑΝΤΕ ΡΕ ΒΛΑΧΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΣ ΣΕ ΣΑΜ!!! ΒΛΑΧΟ Α ΒΛΑΧΟ!!!

4)Ο οπαδός

Ο οπαδός θα βρίσκεται στο τρένο είτε με μεγάλη παρέα (γιατί πηγαίνουν όλοι μαζί να δούνε την ομάδα τους εκτός έδρας) είτε μόνος του (γιατί γυρνάει στην πόλη που σπουδάζει). Πάντα φοράει μαύρο γυαλί και πιθανότατα κουκούλα ή καπέλο και φόρμα ή σκισμένο τζιν. Το φούτερ του γράφει κάτι σε ultras ή είναι κάποιου συνδέσμου της ομάδας που υποστηρίζει. Θα το βρεις στο βαγόνι με τις κουκέτες να κατεβάζει τη μία μπύρα μετά την άλλη ή στο κενό ανάμεσα στα βαγόνια να καπνίζει και… να κατεβάζει τη μία μπύρα μετά την άλλη. Πάντα είναι φιλικός αν και προσπαθεί ανεπιτυχώς να σε ψαρώσει και το πιθανότερο να σε ζητήσει να του κεράσεις καμιά μπύρα γιατί ήπιε όλα τα λεφτά του σε ξίδια. Η καλύτερη φάση είναι όταν βλέπεις οπαδούς από πολλές διαφορετικές ομάδες να ταξιδεύουν μόνοι τους και να αράζουν όλοι μαζί συζητώντας για τις αγαπημένες τους ομάδες… η συγκεκριμένη συγκυρία εμπεριέχει τρομερά μεγάλη δόση από παπατζιλίκια.

5)Ο Ιντελεκτουέλ

Ο ιντελεκτουέλ είναι μια πραγματικά παράξενη κατηγορία. Κάθεται σχεδόν πάντα στη θέση του ή στο κυλικείο μόνος του διαβάζοντας κάποιο “ψαγμένο” βιβλίο. Ο λόγος που δε μιλάει σε κανέναν είναι γιατί όλοι είναι πολύ ρηχοί για να καταλάβουν το πόσο ψαγμένος είναι. Φοράει πάντα γυαλιά μυωπίας (κι ας μην έχει μυωπία), έχει πολλά σκουλαρίκια, ειδικό μουστάκι και ρούχα τα οποία φαίνονται κουρέλια αλλά τα πήρε από μαγαζί για χίπστερ, 150 ευρώ το κομμάτι.

6) Οι φυλακόβιοι

Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι όντως φυλακόβιοι, αλλά αν τους κοιτάξεις στα μούτρα έτσι θα σου φανούν, πιθανότατα φταίει το ύφος “θα σε σκίσω το άντερα και θα τα κάνω κοκορέτσι” που έχουν. Η ζωή τους στο τρένο περιορίζεται στο χώρο δίπλα στην τουαλέτα και ανάμεσα στα βαγόνια. Θα είναι πάντα εκεί όταν πας τουαλέτα να σε αγριοκοιτάξουν και να γρυλίξουν, κάνοντας σε να θες να κλειδωθείς στην τουαλέτα και να μην ξαναβγείς.

7)Ο ελεγκτής

Ο ελεγκτής ήταν εκείνο το παιδάκι στο σχολείο που ήθελε να γίνει αστυνομικός για να πιάνει τους κακούς… ε δεν τα κατάφερε να γίνει αστυνομικός και έγινε ελεγκτής στο τρένο. Είναι συνήθως 50 χρονών και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ!!! Είναι ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ του τρένου. Ο απόλυτος κυρίαρχος. Αν αθετήσεις κάποιον από τους κανόνες του θέτει ο ίδιος θα σε κατεβάσει και θα σε παρατήσει κάπου στο Παλαιοφάρσαλο να κλαις και να σε φάνε οι λύκοι. Είναι συνήθως χρυσαυγίτης ή γενικά ακροδεξιός και πιστεύει το 2017 ότι θα μας σώσουν οι Ρώσοι από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα γιατί τη ζηλεύει. Γενικά θα βοηθούσε αρκετά την κατάσταση που επικρατεί στο τρένο (ειδικά το νυχτερινό) αν ο ελεγκτής ήταν … έτσι λιγουλάκι πιο μορφωμένος… αν ήξερε ας πούμε να μετράει έστω μέχρι το 3 και δεν έλεγε “ένα-λίγα-πολλά”.

8) Ο μετανάστης/πρόσφυγας/άστεγος

Οι συγκεκριμένοι είναι μια κατηγορία που σε πιάνεται λίγο η ψυχή σου όταν τους βλέπεις. Στοιβάζονται σχεδόν πάντα στους διαδρόμους στο βαγόνι με τα κουπέ ή στο κυλικείο και έχουν ένα μόνιμο βλέμμα “τι ήθελα και βρέθηκα εδώ”. Είναι το μόνιμο θύμα του ελεγκτή, πάνω στους οποίους ο παραπάνω βγάζει τα νεύρα που του δημιούργησε σπίτι η γυναίκα του. Γενικά αν τους δεις με παιδιά και σε κακή κατάσταση κέρνα τους κάνα νεράκι ή κάνα σάντουιτς ή κάνα μπισκότο αν έχεις λεφτά. Κάνε καλό και ρίχτο στο γυαλό δε λένε…

9) Ο σχεδόν διάσημος

Εδώ κι αν έχουμε παράξενη κατηγορία… είναι κάτι περίεργα τυπάκια που νομίζουν ότι είναι διάσημοι αλλά δεν έχεις ξαναακούσει ΠΟΤΕ το όνομα τους, δεν τους έχεις ξαναδεί ποτέ και ούτε πρόκειται να τους ξαναδείς ή να τους ξαναακούσεις. Πιθανότατα να είναι μοντέλα ή τραγουδιστές/στριες που βγήκαν από κάποιο τηλεοπτικό ριάλιτι. Τρέχα γύρευε. Θεωρούν τον εαυτό τους (τις περισσότερες φορές) πρώτη φίρμα και τις περισσότερες φορές έχουν πολύ μπλαζέ ύφος. Σε κάνουν να αναρωτιέσαι πάντα “αφού είσαι τέτοια φίρμα γιατί είσαι με το τρένο”;

10) Ο φοιτητής

Είναι συνήθως πρωτοετής – δευτεροετής που γυρνάει σπίτι του να δει τους γονείς του ή γυρνάει στην πόλη που σπουδάζει. Αν δεν είναι στα 2 πρώτα χρόνια της φοίτησης του ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥ ΛΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! Αν είναι με παρέα δε θα σε αφήσει να κοιμηθείς λεπτό γιατί θα κάνουν ακραία φασαρία και αν δεν είναι με παρέα θα προσπαθήσει να βρει. Γενικά έχεις 2-3% πιθανότητες να είναι καλό τυπάκι και να έχεις έναν άνθρωπο να τα λες στο ταξίδι σου.

11) Ο πενηντάρης/άρα

Ο πενηντάρης/αρα είναι μια κατηγορία που “πρώτη φορά ταξιδεύει με τρένο” και “δεν ήθελε να είναι εδώ αλλά έπρεπε”. Γκρινιάζει από την ώρα που θα μπει στο τρένο για ΟΛΑ. Γενικά μισεί όλους τους συνταξιδιώτες του και όταν ήταν στην ηλικία σου τα έκανε όλα καλύτερα από σένα. Θα σκάσει μόλις τον πάρει ο ύπνος, αλλά θα έχει φροντίσει να κάτσει από την εξωτερική θέση έτσι ώστε να μην μπορείς να πας τουαλέτα (αν δεν κάνεις τον Ταρζάν). Αν τον ξυπνήσεις θα συνεχίσει να γκρινιάζει.

11+1)Η ντίβα

Πάντα θα υπάρχει και μία σε ένα τρένο. Δε θέλει με τίποτα να είναι στο τρένο και θα αντάλλαζε και την ψυχή για ένα αεροπορικό εισιτήριο. Θα απαιτήσει κάποιος να τη βοηθήσει να ανεβάσει τα πράγματά της και θα κάτσει σε όλο το ταξίδι σταυροπόδι παίζοντας με το κινητό της. Ένα είναι μόνο σίγουρο… ΜΑΣ ΜΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ που καθόμαστε και μολύνουμε το περιβάλλον γύρω της.

Καλά ταξίδια να χουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSoulVanity
Επόμενο άρθροWarthorn
Θυμάμαι τη Βαλαωρίτου - Συγγρού από τότε που είχε μόνο 2 μαγαζιά. Αυτό πιστεύω φτάνει... ΠΑΟΚ, Motorhead και κρέας. Καλησπέρα σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*