Σύμφωνα με μελέτη που είδε το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environment system and decisions, των εκδόσεων Springer, έρχονται στο φώς νέα δεδομένα που δείχνουν ότι όλοι εμείς οι υγιείς άνθρωποι που καταναλώνουμε κρέας, κάνουμε περισσότερο καλό στο περιβάλλον από τους αιρετικούς της χορτοφαγίας. Με αυτό τον τρόπο δικαιώνεται η ρήση που υπάρχει από τότε που ξεκίνησε η μόδα της χορτοφαγίας, ότι όσοι λυπούνται τα ζώα και δεν τρώνε τίποτα που είναι ζωντανό, στην πραγματικότητα τους κλέβουν το φαί.
Η μελέτη έδειξε ότι παρότι μπορεί να είναι καλύτερο για το ανθρώπινο σώμα, το να θρέφεται κανείς περισσότερο με φρούτα λαχανικά και ψάρια και λιγότερο με κρέας είναι κακό για το περιβάλλον, αφού στο πείραμα που έγινε, η δαπάνη ενέργειας για την παραγωγή των προϊόντων ανέβηκε κατά 38%, η δαπάνη νερού ανέβηκε κατά 10% και οι εκπομπές ρύπων που οδηγούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου ανέβηκαν κατά 6%.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι οι απανταχού σαρκοφάγοι αυτής της γής σταδιακά δικαιωνόμαστε για τις διατροφικές μας επιλογές. Το πιτόγυρο, το κοντοσούβλι και το τας κεμπάπ είναι σημαντικό πλέον να καταναλώνονται από το ανθρώπινο γένος για το καλό του πλανήτη και όχι μόνο του ουρανίσκου μας.
Είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς τους υπέρμαχους του κρέατος. Και αυτό διότι οι επιλογές μας δικαιώνονται με επιστημονικά κριτήρια και όχι με απόψεις ειδικών και ανειδίκευτων. Η επιστήμη μας δικαιώνει, και το τι είναι η επιστήμη μας το θυμίζει ο τρομερός Vince Masuka.
https://www.youtube.com/watch?v=yvSZuJ4zWmM
Πηγή: http://www.iflscience.com/environment/could-some-healthy-diets-be-bad-news-environment-0