Αυτή είναι η δουλειά μας!

0
3

Γενικώς όσοι με γνωρίζετε δεν είμαι από αυτούς που χρησιμοποιούν την φράση “Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Δεν έχω φίλους ή οικογένεια στην αστυνομία. Όσες φορές είχα πάρε δώσε, και ήταν συχνά μπορώ να πω, πάντα η αντιμετώπισή τους ήταν με ευγένεια, επαγγελματισμό και τυπικότητα. Α ναι… ξέρω έχουμε πολύ καιρό να γράψουμε… Ε τι να κάνουμε δουλειές ρε παιδιά. Άλλωστε το site δεν είναι για κατανάλωση αλλά για καύλα.

Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος; Πριν από λίγες μέρες έφευγα από το σπίτι των γονιών μου. Ξέρετε κλασική επίσκεψη για να πάρεις τα σιδερωμένα και να αφήσεις τα ασιδέρωτα… Κατεβαίνοντας άκουσα φασαρία, και βγαίνοντας από την πολυκατοικία είδα 6-7 ένστολους, ένα τζιπ, μηχανές και δύο νεαρά παιδιά με χειροπέδες. Από ότι φαίνεται προσπάθησαν να μπουν σε κάποιο σπίτι, κάποιος τους πήρε χαμπάρι και τηλεφώνησε στο 100. Σιγά σιγά, άρχισαν να εμφανίζονται διάφοροι ένοικοι από την πολυκατοικία αλλά και τις γύρω πολυκατοικίες.

Σε μια στιγμή ένας αστυνομικός, ήρθε προς εμάς και μας είπε ότι πήγαν να μπουν σε κάποιο σπίτι και τους κάλεσε ένας γείτονας. Συνέχισε λέγοντας ότι όταν βλέπουμε κάτι και σίγουροι να μην είμαστε να καλούμε το 100. Ακόμα και όταν δεν έιμαστε σίγουροι. Μας κοίταξε και μας είπε “Αυτή είναι η δουλειά μας. Μην διστάζετε”

Τότε μου ήρθε… Είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν (μάλλον) μικρότερός μου, σίγουρα παίρνει λιγότερα από μένα και η δουλειά του είναι να είναι στους δρόμους, να τρέχει να συλλάβει εγκληματίες, με μόνη αναγνώριση να τον φωνάζουν γουρούνι και δολοφόνο.

Αυτός ο άνθρωπος μας κοίταξε και μας ζήτησε να του πρήζουμε τα αρχίδια, κάθε φορά που φανταζόμαστε κάτι.

Που θέλω να καταλήξω; Give them a chance. Σταματήστε κάθε φορά που βλέπετε αστυνομικό, ή Ζητά, ή Ματατζή να σας έρχεται η εικόνα του ειδικού φρουρού – φονιά, της ζαρτινιέρας, του παραλογισμού κτλ κτλ κτλ

Just give them a chance…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροKarntasia.gr – The Radio Show S03E17
Η ιστορία μου είναι απλή. Κλασσικός Σαλονικιός. Φραπεδούμπα, τσιτσί, μαλάμω, τσίπουρα, πέρδικες, σκυλάδικα, μπουγάτσες και πιτόγυρα. Όλα πάνε λάου λάου και χαλαρά, στην τελική "αν θε να 'ρθει θα 'ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει".

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

*